Wednesday, March 18, 2009

Menu de la Famiglia Miinin



Kaksi kertaa viikossa, yleensä sunnuntaisin ja torstaisin, istumme keittiön pöydän ääreen, kasaamme eteemme lempikokkikirjamme ja suunnittelemme tulevien päivien ruokalistan valmiiksi.

Tutkimme mitä jääkaapista löytyy, makustelemme mitä tekee mieli, fiilistelemme ja kirjaamme ruokalistan keittiön liitutauluun.



Ei enää tuskanhikistä miettimistä kaupassa, ei turhia ruoka-aineita jääkaapissa, ei ahdistavaa mitä-tänään-syötäisiin-kriisiä nälkäisenä työpäivän jälkeen.

Nopeaa, halpaa ja ennen kaikkea erittäin hyvää ruokaa. Joka ikinen päivä.

Keskiviikon ruokana Spagetti con burro e due formaggi

Spagettia
Voita
Parmesania
Pegorinoa
Suolaa ja pippuria

Keitä pasta.
Sulata voi ja lisää siihen puolet raastetuista juustoista ja hieman pastan keitinvettä.
Kaada voisula pastan päälle.
Tarjoile lopun juustoraasteen kera.




Päivän hifistely: Alkon myyjän suosituksesta ruokajuomana Zenato Valpolicella. Uusi tuttavuus, erittäin tuhti ja tälle ruualle erinomaisesti sopiva punaviini.

Ps. Arvaatko, mikä on liitutaululla viimeiseksi mainittu ruoka? Kuva-arvoitusten tekeminen on yksi tämän harrastuksen muodoista. Omituista. Mutta hauskaa.

4 comments:

Anonymous said...

olisko se vimppa shusia?

Hartsa said...

Ei, siinähän on selvästi: kala, puikko, peruna, sosetta. Eli fish 'n' chips -tyylisiä, itsetehtyjä kalapuikkoja sekä sitruuna-perunamuusia (tai -muussssia ylivieskalaisittain).

Meiju said...

Heh, mä luin loppuun teidän viimekesän matkastoorin ja intopiukeana perustin itsekin blogin matkaa varten. ;D

Unknown said...

Mahtava idea tuo ruokalistan suunittelu! Odotan innolla uusia reseptejä ja kuvia.