Sunday, January 11, 2009

Matkaeväitä

Vieraillessamme syksyllä Parmassa Italiassa ostimme itsellemme tuliaiseksi kilon parmesaania. Se kesti tasan kuukauden.

Meillä syödään siis vuodessa kuutisen kiloa parmesaania henkeä kohti. Tämä ei ole vitsi. Me vain rakastamme hyvää ruokaa.

Sen kunniaksi lisään uuden labelin päiväkirjaan: sen nimi on matkaeväät. Olkoon se ylistys kaikelle sille hyvälle ruualle, mitä maailman toreilla suuhumme kauhomme. Ja kun emme ole matkalla, matkaeväiksi pakataan kaikkea sitä, mitä Harri kotikeittiössämme taikoo. Ja nimenomaan taikoo, lahjakas pirulainen.



Uskokaa minua, olen linjojani säästämättä etsinyt täydellisen brownien ohjetta vuosia. Ja tänä viikonloppuna niin sanotusti löin kunnarin. Kokeilkaa vaikka, tämän täyteläisempää, tahmaisempaa ja viettelevämpää brownieta ei ole. Mikä parasta, se on naurettavan helppo valmistaa. Kas näin se käy:

200 g tummaa suklaa (sekoita vaikka 65 ja 80 prosenttista suklaata)
150 g voita
3 kananmunaa
reilu pari desiä sokeria
puoli desiä vehnäjauhoja
100 g pecanpähkinöitä
100 g wienernougatrouhetta


Rouhi pähkinät ja sulata suklaa (sattumat eivät ole pahasta!). Sulata voi ja lisää suklaa voin joukkoon. Sekoita.

Vaahdota munat ja sokeri ja lisää varovasti suklaa-voi-seokseen. Lisää jauhot (varovasti, ettei vaahto laske!). Lopuksi vielä pähkinät ja rouheet soosiin mukaan.

Paista 150 astetta ja n. 35 minuuttia(kiertoilmauunissa). Mitä tahmeampaa kakku on keskeltä, sen parempi. Älä siis kuivata!

Nautitaan lämpimänä kylmän vaniljajätskin kanssa.

Elämä on ihanaa.

6 comments:

Saara said...

Tiedän etten juurikin nyt saa syödä suklaata enkä kananmunaa, mutta silti tuli hiukan surkea olo etten ole voinut olla todistamassa tätä läpimurtoa... Ehkä piankin.

minna said...

Oijoi mitä täältä löytyikään! Täydellinen brownie-ohje! Missä on lähin auki oleva suklaa- ja pecanpähkinäkauppa?

minna said...

Ounou! Huonoja uutisia parmesaanirintamalta:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Halvat+kopiot+ovat+suistamassa+aidon+parmesaanijuuston+kriisiin/1135242737794

Järjestäisimmekö aitoa parmesaania tukevan ostokampanjan vai lähtisimmekö hamstraamaan sitä halvalla Italiasta, hmmm.

Saara said...

Osta vain aitoa! Meillä oli vielä tuliaisparmesania jäljellä (ollaan syöty säästellen!) ja eilen sitä laitoin pastani päälle. Mikä erikoinen näky minua aamulla tervehtikään! Frank nuoli raastinrautaa! Aito parmesan - sitä rotukissakin ostaisi!

Eltsu said...

Varokaamme halpoja kopioita! Ne ei ees oo yhtään niin hyviä kuin aito ja oikea parmesan. Kyllä Frank tietää :)

Anonymous said...

En tajua tota parmesaanijuttua huhu :D Pakko testaa reseptiä namm hihii
En kyl tajua Elisa, et miten voit olla noin laiha, vaikka sulla on oma kokkikin talossa hihii Onnekas mimmi molemmin puolin :P