Tuesday, July 22, 2008

Unelmaelämiä

Kesälomalla on hyvää aikaa pohtia, millainen olisi oma unelmaelämä. Minulla se liittyy - yllätys, yllätys - maailman kiertämiseen.

Haluaisin vielä työskennellä ulkomailla. Haluaisin myös olla työskentelemättä.

On kaksi isoa haavetta: tehdä mielekästä työtä jossakinpäin Etelä-Eurooppaa ja olla tekemättä mitään (=sukeltaa) Balilla. Ehkä joku päivä kasassa on niin monta logattua sukellusta, että voin kouluttautua Dive Masteriksi ja elättää itseni sillä. Tätä vauhtia siihen ei mene enää kuin 25 vuotta :P

Siunaus on kuitenkin se, että jaan nämä unelmat mieheni kanssa. Sepäs olis ankeeta, jos haaveiltais ihan eri asioista.

*

Vastaan jatkuvasti kysymykseen siitä, kuinka meillä on varaa matkustaa paljon (Paljon? Me matkustetaan ihan liian vähän!). No en minä vaan tiedä. Ei se ainakaan kaupungin palkoista johdu, mua-ha-ha-ha.

Ehkä rahaa riittää siihen, mitä pitää itselleen tärkeimpänä? Me asutaan aika ahtaasti eikä meidän autokaan ole mitenkään erityisen uusi (todellakaan..) ja telkkarikin on mallia möhkö. Me tehdään paljon itse, Harri laittaa autot ja minä korjaan vanhat verhot/huonekalut/matot niin ei tarvi ostaa uutta. Me ei käydä just ikinä baarissa ja nykyisin vähemmän myös ulkona syömässä, koska Harri tekee joka tapauksessa paljon parempaa ruokaa kotona. (Pannacottaa, anyone? Vaniljatangoistaan villiintynyt eräs tekee sitä joka ilta..)

Aasian-turnee tuli maksamaan kaikkiaan noin 3500 euroa. Se on kai samanverran, kuin uudesta autosta joutuu vuodessa maksamaan lainaa. Tai mitä omakotitalo syö ylläpitoon. Tai jotain muuta, mihin ihmisillä nyt yleensä menee rahaa.

*

Peruutan vielä ajassa taaksepäin lauantaihin.

Kun nainen lähtee häihin, hän:
* herää aamulla hyvissa ajoin ja menee suihkuun, missä hän: pesee tukan, kuorii kasvot ja vartalon (eri aineella tietysti!), laittaa hoitavan naamion ja ajelee sääret.
* rasvaa suihkun jälkeen kasvot ja vartalon (siis todellakin eri rasvalla!), hoitaa ja lakkaa kynnet (kaksi viilaa, kynsinauhavoide, kynnen vahvistaja, aluslakka, värilakka, kynsikorut, päälylakka - eri väriä varpaisiin ja sormiin, tottakai), laittaa dödöä ja hajuvettä ja viimeistelee vartalon kiiltosuihkeella (Harri on tässä kohtaa, että millä??)
* tämän jälkeen hän siirtyy laittamaan hiuksia: silottaja, tyvivaahto, kampausneste, hiuslakka. Hiustenkuivain, kiharrin, suoristusrauta.
*Sitten ei ole enää kuin vaatteiden, kenkien, käsilaukun, korujen ja hiuskoristeen valinta.
* Voiláa, valmista tuli!

Kun mies lähtee häihin, hän:
* herää aamulla miettien, että pitikös tänään tehdä jotain erityistä?
* vaimon kimpoilusta päätellen vastaus on myönteinen, joten mies nousee ylös, katsoo peiliin ja miettii, onko suihkussa käyminen pakollista
* käy suihkussa
* havahtuu suihkun jälkeen siihen, että ei omista yhtään hyviä mustia sukkia
* ajaa tuhatta ja sataa Prismaan, löytää sukat. Havainnoi paluumatkalla, että autoa ei ole siivottu pitkään aikaan.
* aloittaa auton suursiivouksen. Miten niin ei ehdi, lähtöön on vielä yli puoli tuntia aikaa?
* saa auton siivottua kolme minuuttia ennen lähtöä, vaihtaa puvun päälle ja ..
* Voiláa, valmista tuli!

5 comments:

Anonymous said...

Hahahhaha...nauroin tossa ääneen noille "näin mies ja nainen valmistautuvat häihin".

Niin totta!! Mä stressaan jo nyt kolmen viikon päästä olevia häitä..Mitkä kengät minkä mekon kanssa, miten tukka, meikit, korut jne. On se meillä naisilla niin vaikeeta!

Leena said...

Hei, mikä se teidän Italian suunnitelma oikein on? Me ollaan Visan kanssa menossa 21.8. Roomaan!
Again....eikä varmasti viimoista kertaa. Ja laita Elisa mulle lisää kuvia siitä teidän munasta.

Italia rules!!!

Leena-täti

Anonymous said...

Faye, kerro sitten menikö teidänkin aamu noin :D

Leena, me lähdetään lokakuun viimeiseksi viikoksi äiskän ja Rapen kanssa autoilemaan Toscanaan :D Lennot Milanoon ja siitä alas, sen tarkempia suunnitelmia ei tällä hetkellä ole (eikä varmaan tehdäkään).

Toivottavasti teillä oli ihana roomanreissu ettekä ihan käristyneet helteessä.

Munasta ei oo hirveesti enempää hyviä kuvia juuri nyt (mun Facebookissa on jotain), mutta lupaan ottaa lisää kun meemme tällä viikolla sitä taas laittamaan.

Hanna said...

Heh-hee, toi juhliin valmistautuminen on niiiin totta! Sit kun on vielä muksu niin voit lisätä tohon naisen hommiin hirveen säätämisen ja hösäämisen lapsen pukemisen/ varavaatteiden/ ruokien/ lelujen/ ihan kaiken suhteen. Kun pitäis lähtee niin alkaa oleen uuden suihkun tarpeessa ja tekis mieli jäädä kotiin :D

Ihanalta kuulostaa toi Italian-reissu! Mä just pyörin netissä haaveillen matkasta..vaikka ens keväälle. Palkatonta lomaahan sitä joutuis ottaan, mutta siitä viis. Sielun pitää päästä hetkeksi lepäämään aurinkoon!

Munan valmistumisesta en vielä jätä veikkausta, tarttee pohtia asiaa hiukan ;)

Hanna

Anonymous said...

Pannacottaa! Se on niin hyvää, joku sais tehdä sitä mullekin joka ilta.

-neiti minttu