Saturday, July 18, 2009

Maihinnousu

Pätevä miehistö *jep*, asiallinen kalusto *jep*, riittävästi varusteita *jep* ja kunnollinen suunnitelma *jep*

Aika tarkalleen 65 vuotta sitten, kesäkuun 6. päivänä vuonna 1944 liittoutuneet nousivat hirviällä tohinalla ja paukkeella maihin Normandian rannikolla Ranskassa.

Juhlavuoden kunniaksi halpamatkalaiset lähtivät samalle reitille, tosin miljoonan amerikkalaisen sotilaan asemesta matkassa on kaksi pohjalaista ja kalustokin on vähän pienempi (ei tosin yhtään vaatimattomampi, hah!). Tästä lisää hieman myöhemmin.

Blue1 toi Pariisiin ja siitä matka taittui ensiksi noin 25o kilometrin päähän Oustrehamin satamakaupunkiin tuliterällä ja tulipunaisella Fiat viissatasella. Valloittajia vastassa oli suomalais-ranskalaisen perheen koti ja hilpeä lapsikatras, jonka kanssa on ihmetelty jättietanoita ja perehdytty toisen maailmansodan tapahtumiin.




Vierailevana tähtenä Milko Roine, 6 vuotta

Pieni kaupunki on ihana, kalavalikoima käsittämättömän monipuolinen, pikaruokana Moules Frites eli ämpärillinen simpukoita ranskalaisilla perunoilla. Hinta jälkiruuan kanssa 8 enskaa. Sää vaihteleva, puolen tunnin sisään mahtuu hyvin hellettä, myrskyä ja hameen helmat korviin nostattava tuuli. Koita siinä sitten aamulla valita keliin sopivat vaatteet.

Nyt katkaravut kattilaan ja menoksi. Suuntana Camembertin kaupunki. Tarviikohan sinne suunnistamiseen karttaa vai riittääkö hyvä hajuaisti?

3 comments:

Saara said...

Elisa on niin kaunis ja Harrin tukka on niin skitso! Ihania ootte molemmat!

Hartsa said...

No munhan oli siis tarkoitus siistiä kuontaloani ennen matkaa ja teidän häitä. Tässä se on sitten lopputulos - ei ehkä ainakaan parantunut...

Saara said...

Sehän nimenomaan on siisti! Se on sen näköinen kuin pysyisi noinkin "alhaalla" rukouksen voimalla. Mä maksaisin noin tuuheasta tukasta isot rahat. Teillä on ilmeisesti ollut kivaa, huippua!