Sunday, April 5, 2009

Sunnuntain tunnustus

Rakkautemme syttyi vähitellen.

Ensiksi ajattelin, että olet vähintäänkin kummallinen. Olit minun makuuni sitkeä ja tuoksusi muistutti liiaksi suolaista merta.

Halusin kuitenkin pitää sinusta. Nuuskin hajuasi, totuttelin etikkaiseen, yhtä aikaa kirpeään ja imelään makuusi ja tuliseen, mutta nopeasti leppyvään luonteeseesi.

Enää en voi elää ilman sinua. Viikolla haaveilen sinusta jopa kesken työpäivän. Viikonloppu tuntuu tulevan aina liian hitaasti. Ja sitten, vihdoin, perjantaina Harri käärii hihansa ja tiedän, että odotus palkitaan pian.

Riisiä, etikkaa, kalaa, merilevää. Soijaa ja wasabitahnaa. Lempeän suolainen syleily, piparmintun tulinen täsmäisku, riisin viipyilevä jälkimaku.

Aah... Sushi time.



SUNNUNTAIN SUUPALAT

Sushiriisiä
Riisiviinietikkaa
Sokeria, suolaa

Nori-arkkeja


Prässätyissä sushipalloissa lisäksi


aurinkokuivattua tomaattia
paahdettua paprikaa

Sushikääröissä

Limenkuorimajoneesia
Hapanimeläkastiketta
Kevätsipulia
Paistettua kylmäsavulohta

Sushirullissa esimerksiksi

Kalaa
Raputikkuja
Kurkkua
Porkkanaa
Avokadoa

p.s. Matkatarinoitakin on taas luvassa! Kiinnittäkää turvavyönne, huhtikuussa tiedossa piipahdus Euroopan hallinnolliseen ytimeen Strasbourgiin sekä toukokuussa virka- ja huvimatka sykähdyttävään Berliiniin. Kesällä raporttia muun muassa Napapiirin ja Etelä-Euroopan vaellusreiteistä, bästä bassangerare, pysykää kyydissä.

No comments: