Rakkautemme syttyi vähitellen.
Ensiksi ajattelin, että olet vähintäänkin kummallinen. Olit minun makuuni sitkeä ja tuoksusi muistutti liiaksi suolaista merta.
Halusin kuitenkin pitää sinusta. Nuuskin hajuasi, totuttelin etikkaiseen, yhtä aikaa kirpeään ja imelään makuusi ja tuliseen, mutta nopeasti leppyvään luonteeseesi.
Enää en voi elää ilman sinua. Viikolla haaveilen sinusta jopa kesken työpäivän. Viikonloppu tuntuu tulevan aina liian hitaasti. Ja sitten, vihdoin, perjantaina Harri käärii hihansa ja tiedän, että odotus palkitaan pian.
Riisiä, etikkaa, kalaa, merilevää. Soijaa ja wasabitahnaa. Lempeän suolainen syleily, piparmintun tulinen täsmäisku, riisin viipyilevä jälkimaku.
Aah... Sushi time.
SUNNUNTAIN SUUPALAT
Sushiriisiä
Riisiviinietikkaa
Sokeria, suolaa
Nori-arkkeja
Prässätyissä sushipalloissa lisäksi
aurinkokuivattua tomaattia
paahdettua paprikaa
Sushikääröissä
Limenkuorimajoneesia
Hapanimeläkastiketta
Kevätsipulia
Paistettua kylmäsavulohta
Sushirullissa esimerksiksi
Kalaa
Raputikkuja
Kurkkua
Porkkanaa
Avokadoa
p.s. Matkatarinoitakin on taas luvassa! Kiinnittäkää turvavyönne, huhtikuussa tiedossa piipahdus Euroopan hallinnolliseen ytimeen Strasbourgiin sekä toukokuussa virka- ja huvimatka sykähdyttävään Berliiniin. Kesällä raporttia muun muassa Napapiirin ja Etelä-Euroopan vaellusreiteistä, bästä bassangerare, pysykää kyydissä.
Sunday, April 5, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment