Wednesday, February 11, 2009

Onko tullut vähän liikaa otettua?

Nyt nyppii.

Olen alkoholin suhteen melko liberaali. Juon punaviiniä ruuan kanssa ja siideriä saunassa. Lopetan, ennen kuin olen humalassa.

Jos sinä haluat vetää kännit, se on sinun asiasi.

Vaan kun ei ole.

Tänä iltana A-Studio esittää Nuorten Ääni –toimituksen tekemän videojutun Helsingin yöelämästä. Siinä joukko nuoria perustaa Tennaripartion ja lähtee pitämään huolta – aikuisista.

Tennaripartio kysyy – ja ihan oikeutetusti – onko työssäkäynti hyvä syy vetää kännit? Käykö viisas aikuinen Rymy-Eetussa? Päärjäätkö sä?

Nuorten tekemä juttu on vuorotellen hauska, surullinen ja karmea.

Tällä viikolla se on lisäksi ajankohtaisempi kuin aikoihin. Maanantain lehdessä kerrottiin 14-vuotiaasta, joka oli juonut itsensä sairaalakuntoon keskellä koulupäivää. Tiistaina otsikoissa oli hankeen sammunut 16-vuotias, joka pelastettiin viime hetkellä. Tänään nuorisoidoli Pete Parkkonen oli humalassa radiossa. Ja vieressä kannustettiin: ”Tää on helvetin lohdullista katsella tuota nuorta polvea ja todeta, että rokki elää”.

Samaan aikaan minä pidän kädestä hentoista tyttöä, joka pakeni turvataloon alkoholistivanhempaa. Yritän olla vieressä ja uskoa, että kaikki järjestyy vielä parhain päin. Ja toisessa kainalossani itkee lapsi, jonka vanhempi on kuollut viinaan.

Jostain syystä Parkkonen ja muut känniörveltäjät eivät naurata yhtään.


Tennaripartio A-Tuubissa: http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-1001955

No comments: