Tuesday, November 11, 2008

Liikennesuunnittelua

Pääsin eilen vierailemaan HKL:n ratikkavarikolla.
Taitaa olla niitä tämän homman parhaita puolia tuollaiset vierailut.
Kovasti meille esiteltiin raitiovaunuverkoston laajennussuunnitelmia ja uusia vaunuhankintoja. Yritin siinä sitten vähän niinkuin sisäpiiriin päässeenä mainita tuosta ykköslinjasta; että josko sen saisi taas liikennöimään vähän tiuhempaan. Ja voisihan se jatkaa siitä postin kulmalta vielä sinne seuraavaan ympyrään -pääsisivät koululaisetkin suoraan koulun ovelle, eivätkä olisi koiruuksia tekemässä. Ja meikäläiselläkään ei olisi niin pitkä matka kiskoille - mikä ei tietysti ollut tämän ehdotuksen perimmäinen tarkoitus.
Mutta eihän ne siellä mitään uskoneen. Totesivat vaan, että se on tuo liikennesuunnitteluyksikkö joka niistä vastaa. Mutta hyvänen aika, eihän ne mistään suunnitteluosastolta osaa niitä kiskoja käydä sinne tiputtamassa! Itse pitäis sekin tehdä...

Hienointa oli kyllä ajelu vanhalla Kulosaaren ratikalla. Upeassa, täysin entistetyssä puurakenteisessa vaunussa oli kyllä sitä menneen ajan henkeä.
Jopa siinä määrin, että kun pysähdyimme liikennevaloihin niin jo sieltä oli noin 200 vuotias mummo tulossa kyytiin. Ihmetteli varmaan vaan, että kauanhan se ratikan tulo kesti - 70 vuotta.

No comments: