Tuesday, November 25, 2008

Ammatinvalintakysymyksiä

Muistan vuosia sitten tuskailleeni eräälle matkaoppaalle, kuinka ankea on palata aurinkoisesta lomaparatiisista räntäiseen Suomeen. Matkaopas totesi virnistäen: ”Se on ammatinvalintakysymys”.

Niinpä, jostakin on hyvä saada palkkaa, että olis rahaa mitä tuhlata 8D Joten kaikkien lomakuvien ja -mietteiden lisäksi omistan yhden merkinnän työlleni: toimittamiselle, mediakasvattamiselle ja nuorisolle, joka saa harmaimmankin päivän muuttumaan aurinkoiseksi. Teen ihan liikaa töitä, koska pidän työstäni käsittämättömän paljon. Jotakin vihjettä päivieni sisällöstä antaa toimituksen kotisivu nuoriso.hel.fi/nuortenaanitoimitus ja Ismon blogi Kamera & Kynä, mutta paljon paremman käsityksen saa valokuvista. Olkaatten hyvät siis..


Kokoustamassa nuorison kanssa.


Vaalipaneelikeskustelu Galtsussa.


Epätoivon hetki :P


Kannustuspuhe ennen tiedotustilaisuutta.


Kevätretkellä steissin kellotornissa. Maailman siistein paikka.


Työmatkalla Berliinissä..


.. ja edustamassa Ismon kanssa. Meitä naurattaa usein niin paljon, ettei saa edes yhtä hyvää kuvaa otettua :D

Todistaakseni työni upeutta en malta olla hehkuttamatta: ensi viikolla minä ja kaksi kakaraa lähdemme juttumatkalle Itävaltaan. Kelatkaa, jouluinen Wien, ja siitä vielä maksetaan mulle! Se tosiaan on ammatinvalintakysymys *virnistää*

4 comments:

Yes my darling! said...

Ihanaa Eltsu. On mahtavaa kuulla/lukea etta pidat tyostasi ja juuri nuorten kanssa parasta on se, etta jatat jalkesi ihan oikeasti ihmiseen.
Olet inspiraatio, inspiroidut. Olet opettaja, opit.
Annat itsestasi jotain, saat viela enemman.

Ihanaa!!! ja mahtavaa Itavallan reissua.

- Saritsu

Hanna said...

Kuittaan kerralla ainaki kolmen sivun verran lukemista. Pitkästä aikaa ehdin asettua hetkeksi aloilleni ja sukeltaa teidän elämään, haaveisiin, matkoihin, suunnitelmiin = Teidän blogiin :)

On totta, että ei kaikkien tarvitse elää samalla tavalla. Ja mitä siitäkään nyt oikein tulisi jos elettäisiin, kysyn vaan.
On hienoa, että meitä on moneen lähtöön ja junaan. Se on rikkaus, että löytyy ihmisiä jotka ovat rohkeita, seikkailijoita, nautiskelijoita..

On niin hienoa lukea teidän reissuista ja katsoa teidän upeita kuvia. Hiukkasen sama vaikutus kuin Madventuresia katsellessa: tuntuu kuin itsekin olisi reissussa. Ja sitä fiilistä ei ihan kuka tahansa pulliainen saa aikaan :)

Liian vähän ja liian harvoin nähdään, se on taivaan tosi. Ikävä on kova ja se kalvaa usein, mutta ei sillä kuitenkaan ole merkitystä missä päin maailmaa te olette. Yhtä lailla sitä teitä kaipaa ja onko sillä sitten enää merkitystä montako kilometriä siinä välissä on. Tärkeää on se, että te olette onnellisia ja nautitte tästä elämästä!

-Hanna-

Eltsu said...

Kiitokset kauniit kommenteistanne Sari ja Hanna!

Olen Sari sun kanssa ihan samaa mieltä siitä, että parasta on se, miten paljon tässä työssä saa itselle takaisin. Neuvoteltu tieto, meillähän on tämmönen hieno ammattitermikin olemassa :P Ja kiitos reissutoivotuksista, keskiviikkona aamulla suuntaamme kohti Wieniä. Tuu sinä jo kotiin sieltä, meillä on ikävä!

Ihana kun ehdit piipahtamaan Hanna. Ootan aina jännityksellä, mitä sinä kaikista vanhimpana ystävänä mun touhotuksista aattelet :) Nyt tuli ihan liikutus, kun asettelit sanasi niin kauniisti. Haleja, oot ihana!

Anonymous said...

On kyllä niin kiva, että juuri Sinä ja Ismo jelpitte meitä!
Mietin välil, et kuinka toi koko homma vaan niin sanotusti kusis, jos meillä ei olis toimituksessa noin hyviä ammattilaisia loistavalla ja oikealla asenteella. Ollaan kaikki todella onnekkaita. Teillä on todellakin suuri vaikutus siihen, millanen toimitus on, vaikka me nuoret kuinka niitä juttuja ite tehtäski.
Toimituksella on ollut ja tulee olemaan mulle niin suuri merkitys mun elämässä sekä opettavaisena paikkana, että myös tukijana. En tykkää yhtään ajatuksesta, että jossain vaiheessa on pakko luopua näinkin kivasta jutusta.
Kiitos niin paljon :)
Välil vaan kelailen, et olispa iteki joskus yhtä nero ja taitava ku te hehe