Monday, June 30, 2008

Blogspotti nurin

Taalta pain ei paase lukemaan blogiamme. Jos jostain syysta muualta maailmasta lukeminen onnistuu, niin tassa lyhyt sepostus viime paivilta.

Toissapaivana tulimme siis takaisin Bangkokiin. Talla kertaa majoituimme lahelle Nana Placaa, joka on etenkin lansimaisten miesten suosimaa aluetta. Hotellimme on loistava 4 tahdella arvostettu majatalo. Hektiseen elamanmenoon alkaa taas pikkuhiljaa tottua ja hyva niin, silla huomenna alkaa kotimatka. Loppuaika on mennyt viimeisia tuliaisia ostellessa ja Elisa on kuumeisesti yrittanyt viela opettaa kaakkois-aasialaisille oikeanpuoleisia liikennesaantoja. Ehka se huomiseen mennessa ehtii oppia tamana vasemmanpuoleisen kaytannon ja sitten se tormailee koko kesan vastaantulijoihin Helsingissa...

Viikonloppu oli loistavaa aikaa olla Bangkokissa, silla suurimmat markkinat ovat avoinna vain silloin. Eilen kavimme yhdella torilla jossa oli yli 6000 myymalaa - miettikaapa sita. Ei ihan ehditty kayda jokaisessa kun ihan pikkaisen eksyttiin valilla. Jotkut olivat varustautuneet oikein kartan kanssa, mutta sittenhan sita olisi tiennyt mihin menna, eika siina olisi mitaan lystia.

Matka siis lahenee loppuaan. Paljon on jaanyt kirjoittamatta matkan varrelta tehtyja huomioita, mutta niita paivittelen sitten aikanaan.

Tasarahahinnoittelu oli kuitenkin niin mainio kaytanto, etta se pitaa mainita heti muistaessa: Etenkin Balilla ja miksei taalla Bangkokissakin on kaytossa erikoinen - vain turisteille suunnattu - hinnoittelukaytanto: ostokset maksavat tavaran maarasta riipuen joko pikkusumman tai vahan isomman summan. Tama summa on ilmeisesti jollakin tapaa kiintea, joten jos huomaat etta ostoksesi uhkaavat menna isomman summan puolelle, niin kahmi viela jotain ennen kassalle menoa, koska ne tulevat "kaupanpaalle".
Tahan tormaa ennenkaikkea toreille, mutta myos esimerkiksi Ubudissa 7 elevenissa sain ostokseni maksamaan tasan 50000 rupiaa. Todennakoisesti samat ostokset olisivat maksaneet paikalliselle 10000-20000 rupiaa.

Ai niin, Onneksi veikkaukseni osui harhaan.

1 comment:

Hanna said...

Blogspotti vörkkii ihan hyvin, ainakin täällä suuntaa palloa. Uh, olihan markkinoilla kokoa :0 Ja mielenkiintoinen tuo tasarahahinnoittelu. Tuntee turistikin olevansa "arvostettu" :P

Hauskaa loppulomaa!

Hanna