Friday, June 13, 2008

Kalanhajuisia ajatuskiemuroita

Lomajalat. Ne ovat vasyneet, liian turvoksissa mahtuakseen kenkiin ja urheiluteipilla kasaan kursitut. Kolminkertainen elakoon-huuto tahan paikkaan urheiluteipin keksijalle!

Loma on nahtavyyksia, ruokaa, hammentynyt vatsa ja pitkat paivaunet. Loma on tuk-tuk -kuskeja, jotka vaittavat, etta temppeli on juuri tanaan kiinni ja tarjoavat tilalle kiertoajelua omalla taksillaan. Loma on euron olut ja tukahduttava aurinko.

Bangkok on kuuma, polyinen ja kalanhajuinen - aina ja kaikkialla. Se on pitkia paivia paiskivien tarjoilijoiden hymy ja anteeksipyynto, kun turisti odottaa palvelua enemman kuin kymmenen sekuntia. Se on torilla myytava kaarme, auringossa makaava koira ja rannassa parveilevat kissakalat. Bangkok on kaduille avautuvat olohuoneet, "Long Live the King" ja munkeille varatut paikat vesibusseissa. Niin, siunattu vesibussi. Kymmenella sentilla se kuljettaa melkein mihin tahansa tassa kaupungissa, nopeasti, ilman ruuhkaa, raikkaassa (kalanhajuisessa) ilmassa.

Matkailu on usein pisteiden keraamista: Colosseum, nahty, plop. Pieni valliriutta, nahty, plop. People's House, nahty, plop. Bangkokissa plop-plop -potti sen kun kasvaa. Makaava Buddha (46 x 15 metria, kultaa), nahty, plop. Kuva kotialbumiin, niks naks ja seuraavaan kohteeseen jalat rakoilla.

Nyt ollaan lomalla, naes.

* Hemmetti, mulla meni jotain hyttysvoidetta silimaan enka voi kirjottaa kun vesi valuu ja tuun varmaan sokeaksi tasta. Hieno lopetus hienolle paivalle. Huomenna kohti Kuala Lumpuria.

1 comment:

Anonymous said...

Ihanaa kuvailua... Lensin ajatuksissani Thaimaahan tuntemaan tuoksuja ja tunteita. Malmin juna-asema unohtui hetkeksi tyystin. Kiitos:).