Tuesday, June 17, 2008

Julkishallintoa ja -liikennetta

Minulla on tapana lukea verkkolehdista Suomen uutiset. Tanaan Iltalehti kertoi jotain sen suuntaista, etta paaministeri oli pyoraillyt sateessa. Tasta voimme paatella, etta 1) kotomaassa ei tapahdu mitaan kovin merkittavaa juuri nyt ja 2) lehdistolla on liian vahan julkkiksia, joiden elamasta voi tehda juttuja.

Malesiassa ei tata ongelmaa pitaisi olla. Taalla nimittain on sangen erikoinen poliittinen jarjestelma, maailman ainoa kiertava (demokraattinen) kuningasvalta. Homma menee nain: maa on jaettu yhdeksaan osavaltioon, joista jokaista hallitsee sulttaani. Viiden vuoden valein sulttaanit kokoontuvat aanestamaan keskuudestaan uuden kuninkaan (tulos on kai periaatteessa jo ennakkoon tiedossa, koska vuoro kiertaa jarjestyksessa). Ajatelkaa miten paljon kuninkaallisia taalla on! Ihan tajuttomasti! Siina riittaa raportoitavaa, kun on kaikkiaan yhdeksan kuninkaallista perhetta! Malesia viettaa muuten tana vuonna 50-vuotis itsenaisyyspaivajuhlaansa Brittien siirtomaavallasta irtautumisen kunniaksi.

* * * * *

Tanaan testattiin Kuala Lumpurin julkinen liikenne. Otettiin bussi kampilta KL Sentraliin. Hinta: 80 senttia; matka-aika: 55 minuuttia. Taksilla vastaavat speksit: 1,5 euroa, 15 minuuttia. Paattakaa itse, kannattiko. Kotimatkalla yritimme samannumeroiseen bussiin silla ajatuksella, etta reitti kulkee samaa tieta takaisin. Mutta ehei, jouduttiin johonkin ihan skuttaan ja kaveltiin pitsojemme kanssa pitkin takakujia. Ens kerralla taksi, kiitos vaan.

* * * * *

Huomenna kohti Borneota :D

* * *

Leenoille ja Hannalle vilkutus, kiva kun kavitte!

3 comments:

Jari said...

Hienoa matka kertomusta.

pitäkää hauskaa, ja toisistanne huolta.

Jari K

leena said...

Heippa vaan sinne. Muistin juuri, että niitä kiimaltelevia tärkeitä juttuja oli Kota Kinabalussa jokapaikka pullollaan. Odottelen tässä vaan niitä tuliaisia.
Kertokaa KK:ssa tutuille terveisiä ja Hauskaa Juhannuksen aikaa.

äiti/anoppi

Eltsu said...

Leena :D Emme oo unohtaneet sun tuliaisia :)